Til ca. 20 boller.
Når jeg til dagligt laver boller bruger jeg ikke en
fast opskrift, men går ud fra dette
7 dl. Vand
50 g. gær
Lidt olie
Ud over det kommer jeg i hvad jeg lige har f.eks.
Gulerod, forskellige kerner, hvidhvedemel, grahamsmel, havergryn, hvedemel,
fuldkornshvedemel osv.
1. Rør gær ud i vand.
2. Tilsæt resten lidt af gangen. Dejen må godt være
lidt klisteret
3. Hæver ca. 1 time
4. Formes til ca. 20 boller.
5. Efterhæver 15 min.
6. Bages i forvarmet alm. ovn ved 180 grader.
Tip. Stil en skål vand i bunden af ovnen, dette hjælper til at dejens
overflade ikke tørre ud og bollerne kan hæve mere op. Dampen sætter sig også på dejen og giver den blanke,
glatte og knasende overflade som man kender fra bagerbrød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar